Go to the content | Go to main menu | Go to sections

maximizar minimizar

nerua.com

Guggenheim Bilbao

Cerrar menú Abrir menú

Restaurant

The venue

The venue

Nerua is located in a city whose recent history is the most intense and most changeable in Europe. Since being founded in the fourteenth century, Bilbao has been noted for its industry and commerce. This is something that has been adapted to different eras and needs of the city, both economically as well as culturally and socially.

One of the most significant changes in the city happened as a result of an industrial crisis three decades ago, a time when Bilbao succeeded in turning that threat into an opportunity. The Guggenheim Museum by Frank Gehry had much to do with this regeneration of the city, as it gave an unprecedented cultural boost to the area.

The Guggenheim Museum in Bilbao, a creation by the renowned architect Frank Gehry, is a place that inspires everyone who makes their way there. Built in 1997, from the moment it opened its doors it has been a standard-bearer worldwide for its aesthetics, versatility and service it pays to the city as well as the artists and visitors.

Nerua is situated next to the ArcelorMittal hall that houses Richard Serra's The Matter of Time installation, from where museum visitors can access the new gastro space, although the main entrance to the restaurant is next to the river, which will contribute to energizing and bringing life to Abandoibarra esplanade, which has turned into one of the major area of entertainment for the citizens of Bilbao and its visitors.

The river also plays a special role in the new restaurant as it owes its name to the river, Nerua, whose spelling could be found already in texts from the Roman era, written in ancient Latin to refer to the River Nervion.

From the architectural point of view, the main entrance of the restaurant is located next to the river, after ascending a stone staircase leading to a titanium hallway. The interior is a neutral, harmonious space that blends the dining room with the kitchen as an extension and interpretation of the space. To achieve this merging of the two environments, the same materials and colours have been used; maple wood and lacquered, perforated, smooth surfaces.

 
Volver
 
 
 
 

Ixo group
Cerrar